Καιρός|06.11.2022 15:22

Κακοκαιρία Eva: Τι είναι το shelf cloud που «σκέπασε» την Αττική

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κακοκαιρία Eva στην Αθήνα (Eurokinissi - gallery)
Κακοκαιρία Eva στην Αθήνα (Eurokinissi - gallery)
Κακοκαιρία Eva στην Αθήνα (Eurokinissi - gallery)
Κακοκαιρία Eva στην Αθήνα (Eurokinissi - gallery)
Κακοκαιρία Eva στην Αθήνα (Eurokinissi - gallery)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Eva στην Αθήνα, με τους ειδικούς και την Πολιτική Προστασία να εφιστούν την προσοχή των πολιτών καθώς αναμένεται να ξεσπάσει καταιγίδα με μεγάλο όγκο νερού. Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece στο Λεκανοπέδιο εισήλθε ένα  Shelf Cloud που αναμένεται να δώσει μεγάλους όγκους νερού.

Τι είναι το σύννεφο που έφερε μαζί της η κακοκαιρία EVA

Tο shelf cloud είναι το σύννεφο που βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

 

Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα, όπως και συνέβη με την κακοκαιρία EVA στην Αθήνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται «shelf cloud» στην Αθήνα -το σύννεφο που μοιάζει με UFO. Παρόμοιες εικόνες είχαν αντικρίσει οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 2019.

Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας - Πιθανά και νέα μηνύματα 112

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων για την αξιολόγηση των νέων μετεωρολογικών δεδομένων σχετικά με την κακοκαιρία «EVA».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας. Σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών εξαιτίας της κακοκαιρίας, παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βροχέςειδήσεις τώρακακοκαιρία EVAκακοκαιρίακαταιγίδες