Καιρός|29.11.2022 20:49

Κακοκαιρία Άριελ: Σαρώνει από την Τρίτη τη χώρα - Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Newsroom

Ένα καλά οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» από τις βραδινές ώρες σήμερα, Τρίτη, την Ελλάδα. Το κύμα έρχεται από τη Νότια Ιταλία και σιγά σιγά κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά και θα σαρώσει τη χώρα από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Χαρακτηριστικά, οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα δεχθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικότερα, μέσα στο βράδυ της Τρίτης και έως το μεσημέρι της Τετάρτης, τα φαινόμενα θα πλήξουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, αλλά και τα δυτικά παράλια της Ελλάδας, δηλαδή τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι και έπειτα, τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα επηρεαστούν τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπως και το δυτικό-βορειοδυτικό Αιγαίο.

«Καμπανάκι» για Αττική και πλημμύρες

Μάλιστα, στην Αττική χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, καθώς αναμένεται μεγάλος όγκος νερού.

Μέσα στην Πέμπτη, θα αρχίσει να εκτονώνεται η κατάσταση προς τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου και θα επηρεαστεί και η βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα και πλέον να κλείσει τον «κύκλο» της η κακοκαιρία.

Το κύμα θα συνοδεύεται από μεγάλο όγκο νερού και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός κακοκαιρία Αττικήκαιρόςειδήσεις τώρακακοκαιρία