Καιρός|01.12.2022 13:46

Θεσσαλονίκη: Καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία Άριελ - Διακοπές ρεύματος και κομμένα δέντρα

Newsroom

Πτώσεις δέντρων και αντικειμένων, μέχρι λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η κακοκαιρία Άριελ, που πλήττει έντονα από το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου την πόλη της Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια του νομού.

Το ευτύχημα είναι ότι κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που εξακολουθούν να υφίστανται κάτοικοι στους Δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Βόλβης και Ωραιοκάστρου, λόγω πολύωρων διακοπών στην ηλεκτροδότηση και σε κάποιες περιοχές και στην υδροδότηση.

Η πυροσβεστική έκοψε 13 δέντρα

Σε 13 κοπές δέντρων προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Κατά τις νυχτερινές ώρες ένα δέντρο έπεσε στην οδό Ολύμπου, κοντά στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς και προκάλεσε ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου ένα μεγάλο κλαδί κόπηκε από δέντρο στην Ξηροκρήνη και έπεσε σε παρκαρισμένο όχημα. Το συγκεκριμένο δέντρο βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και το κλαδί έπεσε μία ώρα που περνούν αρκετά άτομα από το σημείο, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι δυνατοί άνεμοι, που μαίνονται εδώ και πολλές ώρες στην πόλη έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στον εορταστικό για τα Χριστούγεννα διάκοσμο στην περιοχή της Αριστοτέλους, ενώ σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης «μανιτάρια», σόμπες, τέντες, ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα «γκρεμίστηκαν» σε καταστήματα εστίασης.

Ο δυνατός αέρας μετακίνησε και πολλούς κάδους απορριμάτων, φέρνοντάς τους στη μέση των δρόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλοί κίνδυνοι για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Διακοπές ρεύματος

Πολύωρες διακοπές ρεύματος σε περιφερειακούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης προκάλεσε η κακοκαιρία Άριελ, με αποτέλεσμα κάτοικοι να ταλαιπωρηθούν από το σκοτάδι και το κρύο.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, όπου από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν και σε τμήμα της Νέας Κρήνης, στο Δήμο Καλαμαριάς, ενώ στο Δήμο Θερμαϊκού σημειώθηκαν προβλήματα και στην υδροδότηση.

Έντονη βροχόπτωση και δυνατοί άνεμοι σημειώνονται ακόμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να αναφέρουν ότι τα καιρικά φαινόμενα θα κοπάσουν από τις πρώτες απογευματινές ώρες.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηάνεμοιδέντρακαταστροφέςβροχόπτωσηκακοκαιρία