Καιρός|03.12.2022 19:44

Καιρός: Η Άριελ έφυγε, το νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται - Βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Μετά την κακοκαιρία Άριελ, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εκδηλωθεί από τη Δευτέρα (5/12) σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σε δυτικές και βόρειες περιοχές της επικράτειας θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές ενώ, στα δυτικά, και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σε κάποιες περιοχές αναμένεται οι βροχές να διαρκέσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει ιδιαίτερες μεταβολές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το σκηνικό που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Άριελ αναμένεται να είναι ασταθές, ενώ δεν αποκλείονται, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα, να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Με εξαίρεση κάποιες ήπιες νεφώσεις, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αναμένεται ο καιρός να είναι ήπιος. Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος του OPEN, το νέο κύμα κακοκαιρίας «θα είναι σχετικά σύντομο, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας».

Ο καιρός την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ παροδικές βροχοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4-5 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 και τοπικά 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεις 2-3 και τοπικά στα ανατολικά 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Ο καιρός τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοκαιρίακαταιγίδεςειδήσεις τώραπρόγνωση καιρούβροχές