Καιρός|05.12.2022 09:36

Καιρός: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα - Η πρώτη εκτίμηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Newsroom

Με σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας που διανύουμε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσακη. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα λείψουν οι βροχοπτώσεις κυρίως από τα Δυτικά, δηλαδή τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική ηπειρωτική χώρα με το σκηνικό αυτό να κρατάει μέχρι την Τετάρτη. Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ανατολική χώρα, ενώ ο καιρός φτιάχνει από την Παρασκευή και ξαναχαλάει την Κυριακή.

Ήπιες οι θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα

Αν και είναι αρκετά νωρίς, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στην εκπομπή του OPEN «Ανοιχτή Επικοινωνία» πως τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και χωρίς ακραίες θερμοκρασίες, χαμηλές ή υψηλές, μέχρι και τα Χριστούγεννα. «Δεν φαίνεται κάτι το ακραίο, δεν έρχεται κάτι, από θέμα θερμοκρασιών και βροχών» ανέφερε και πρόσθεσε «την πρωτοχρονιά ίσως έχουμε πιο κρύο αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Ειδικότερα, σήμερα στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Καλύτερος ο καιρός προς τα ανατολικά και νότια, όπου θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μέτριοι άνεμοι στην υπόλοιποι χώρα, βοριάδες 5-6 μποφόρ το Αιγαίο.

Στην Αττική τοπικές συννεφιές με ηλιοφάνεια ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει έως και 17 βαθμούς σήμερα. Στην Θεσσαλονίκη μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε αλλά μπορεί να υπάρξουν και βροχές κατά τόπους, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 13.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαιρός σήμεραΚλέαρχος ΜαρουσάκηςΧριστούγενναβροχέςκαιρός