Καιρός|10.12.2022 22:37

Κακοκαιρία «Gaia»: Μηνύματα 112 και επιφυλακή στη Δυτική Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Newsroom

Επελαύνει η κακοκαιρία «Gaia» που από το απόγευμα του Σαββάτου έχει αρχίσει να «χτυπά» περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε επιφυλακή εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία. Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου σφοδροί άνεμοι και τεράστια κύματα θα είναι τα βασικά φαινόμενα της κακοκαιρίας που θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη στο «κόκκινο» θα βρεθούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, Πελοπόννησος, το Αιγαίο και η Θράκη από το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία ξεκινά σιγά- σιγά να «χτυπά» τη βορειοδυτική Ελλάδα και μετά θα συνεχίσει μέσα στη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια μέχρι το βράδυ θα εξαπλωθεί στα νησιά τους Aνατολικού Aιγαίου όπου θα εξασθενήσει.

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές σύμφωνα με τον Μαρουσάκη είναι ολόκληρη η Δυτική χώρα, από την οροσειρά της Πίνδου  και πιο Δυτικά και ανατολικότερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά όχι η Αττική.

Προσοχή στις μετακινήσεις: Βροχή μηνυμάτων από το 112

«Βροχή» έχουν πέσει τα μηνύματα του 112 ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων και υπό το φόβο της κακοκαιρίας «Gaiα». Με σκοπό να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις από τους πολίτες, προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν αρχικά οι κάτοικοι σε Ήπειρο και Κέρκυρα. Ειδικά στην Κέρκυρα δρόμοι έκλεισαν υπό το φόβο κατολισθήσεων.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από σήμερα το απόγευμα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Ήπειρο, Κέρκυρα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Μήνυμα του 112 δέχτηκαν και οι κάτοικοι της Δυτικής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα σε Αχαία, Ηλεία και Μεσσηνία

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα στην περιοχή τους.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Επί ποδός βρίσκονται στην Περιφέρεια Ιονίου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού και των έντονων καιρικών φαινομένων, που θα πλήξουν την περιοχή από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καιρόςΣάκης ΑρναούτογλουΚλέαρχος ΜαρουσάκηςκακοκαιρίαΔυτική Ελλάδαειδήσεις τώραβροχές112