Καιρός|26.12.2022 20:11

Ολοταχώς για την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά της Ευρώπης - Πρόβλεψη Μαρουσάκη για νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Newsroom

Η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας θα είναι αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει τόσο που στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα ξεπεράσει ακόμα και τους 20 βαθμούς. Την Τετάρτη θα πέσει στους 17-18 βαθμούς μέχρι την Παρασκευή όπου και θα αρχίσει να ανεβαίνει για να φτάσουμε στην πιο ζεστή Πρωτοχρονιά εδώ και δεκαετίες

Μέχρι την Τετάρτη η κακοκαιρία στις ΗΠΑ- «Άνοιξη διαρκείας» στην Ευρώπη

Τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής με το ισχυρό ψύχος και τις χαμηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου επικρατεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση με υψηλές θερμοκρασίες ανέλυσε ο κ. Μαρουσάκης, εξηγώντας πόσο θα κρατήσει το φαινόμενο αυτό.

Μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, βορειανατολικά το ισχυρό ψύχος που έχει χτυπήσει τη Βόρεια Αμερική το οποίο εξασθενεί με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν φτάνουν σε ορισμένες περιοχές τους -30. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη το κύμα κακοκαιρίας θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη περίπου και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί αφήνοντάς βέβαια πίσω της αυτό το πολικό ψύχος.

Στην αντιπέρα όχθη θερμή αέρια μάζα εντοπίζεται προς τη νότια Ιταλία και τη Σικελία όπου έχουμε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες. Το φαινόμενο επηρεάζει και τη χώρα μας με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 20 βαθμούς με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες να εντοπίζονται στην Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Τους 19 βαθμούς άγγιξε το θερμόμετρο και στην Αττική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕυρώπηΠρωτοχρονιάθερμοκρασίακαιρός