Καιρός|07.01.2023 12:33

«Σημάδια» χειμώνα: Στους μείον 7 βαθμούς η χαμηλότερη θερμοκρασία το Σάββατο – Υπό το μηδέν σε έξι περιοχές

Newsroom

Περαιτέρω υποχώρηση σημείωσε η ελάχιστη θερμοκρασία το Σάββατο το πρωί, φτάνοντας κάτω από τους -5 βαθμούς τόσο στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας όσο και στη Δυτική Μακεδονία, όπως έδειξαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Συγκεριμένα η χαμηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν ίση με -6,7 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Νέο Καύκασο Φλώρινας (-5,9), Γρεβενά (-5,3), Νευροκόπι (-5,1), Βαρικό Φλώρινας (-4,9) και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-4,9 βαθμοί).

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Στα νοτιοδυτικά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και την Κυριακή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαιρόςχειμώνας