Καιρός|06.02.2023 07:39

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο 112 στην Αττική - Συναγερμός έως τις μεσημβρινές ώρες

Newsroom

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής, την ώρα που η κακοκαιρία Μπάρμπαρα πλήττει τη χώρα.

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται συγκεκριμένα στην νέα προειδοποίηση.

Μεγάλος όγκος χιονόπτωσης ακόμα και...χιονοκαταιγίδες - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Νέα πρόγνωση για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τόνισε «ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

«Από το βράδυ της Κυριακής έως τις 11 το πρωί της Δευτέρας πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια ενώ δεν αποκλείονται και χιονιοκαταιγίδες», σημείωσε. Σύμφωνα με όσα επεσήμανε και με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προς τα ξημερώματα της Δευτέρας και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Έπειτα από το απόγευμα, σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια θα φτάσει ένα «δεύτερο κύμα» χιονιά το οποίο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα διαρκέσει μέχρι και το πρωί της Τρίτης, με πυκνές χιονοπτώσεις και πάλι. «Προς το απόγευμα ο καιρός θα κάνει ένα ''άνοιγμα'' με ένα δεύτερο κύμα χιονόπτωσης μέχρι την Τρίτη το πρωί», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη τα φαινόμενα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί αυτό.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

κακοκαιρία112χιόνιαειδήσεις τώραΚακοκαιρία Μπάρμπαρακαιρός κακοκαιρία Αττική