Καιρός|04.04.2023 11:52

Κακοκαιρία Ilina: Επιμένουν τα έντονα φαινόμενα - Πόσο θα παραμείνουν και πώς θα κινηθούν τις επόμενες ώρες

Newsroom

Με το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα τη Δευτέρα να εκτονώνεται προς το Ανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να κυλήσει το 24ωρο της Τρίτης. Καθώς απομακρύνεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας, όμως, αφήνει πίσω του ασταθείς αέριες μάζες με αποτέλεσμα την επικράτηση του άστατου καιρού και σήμερα (4/4), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έτσι, σήμερα αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ειδικότερα, το κύμα κακοκαιρίας εκτονώνεται προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ένας γενικά άστατος καιρός που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ή και τοπικές καταιγίδες.

Από το απόγευμα και έπειτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αναμένεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν από το Αιγαίο και θα μετατραπούν σε τοπικά πολύ ισχυρούς βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους.

Η θερμοκρασία, αργά το μεσημέρι, προς τα νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ακόμα και τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σιγά σιγά τα φαινόμενα εκτονώνονται προς την Εύβοια και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται πρόσκαιρα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται προς το μεσημέρι ή απόγευμα να σημειωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες.

Στο κέντρο της Αθήνας, ο υδράργυρος αναμένεται να προσεγγίσει τους 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί επίσης άστατος καιρός και κατά διαστήματα θα υπάρχουν μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία - Ο καιρός το Πάσχα

Ο άστατος καιρός θα επικρατήσει και αύριο, Τετάρτη, χωρίς τόσο έντονα φαινόμενα. Η αστάθεια θα περιοριστεί, ενώ αντίστοιχες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για την Πέμπτη.

Αυτά τα φαινόμενα αναμένονται έως και την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα με άστατο καιρό αναμένεται να ξεκινήσει και η Μεγάλη Εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, από τη Μεγάλη Τετάρτη και έπειτα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με τις τελευταίες εκτιμήσεις να θέλουν καλές καιρικές συνθήκες για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πρόγνωση καιρούκαιρόςκαιρός κακοκαιρία Αττικήκαιρός σήμεραΚλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώρα