Καιρός|30.04.2023 13:13

Πρωτομαγιά με βροχές και καταιγίδες: Πού θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Πρωτομαγιά, καθώς προβλέπεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα παρατηρηθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας την Κυριακή 30/04 και τη Δευτέρα 01/05. Πιο αναλυτικά: 

  • Τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν το διήμερο της Κυριακής 30/04 και Δευτέρας 01/05 στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα. 
  • Στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.
  • Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τη Δευτέρα 01/05. 
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, με τάσεις ενίσχυσης από της βραδινές ώρες της Δευτέρας 01/05 στο Νότιο Ιόνιο με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για Κυριακή και Πρωτομαγιά

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με αστάθεια τις απογευματινές ώρες θα κυλίσει το 24ωρο. Για σήμερα Κυριακή, η ημέρα ξεκινά με ήπιες συνθήκες στα περισσότερα τμήματα της χώρας ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας  και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μέτριες με μέτριες εντάσεις με εξαίρεση το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα επιμείνει ισχυρός βοριάς. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε ηλιοφάνεια με βαθμιαία τοπικές συννεφιές.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες συννεφιές που σταδιακά θα αυξηθούν και προς το απόγευμα θα υπάρχουν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Αύριο, Πρωτομαγιά αναμένουμε ένα χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας. Θα συναντήσουμε αρκετές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο ενώ και το επόμενο τμήμα της ερχόμενης εβδομάδας θα κυλίσει με άστατες συνθήκες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βροχέςκακοκαιρίαειδήσεις τώραΚλέαρχος Μαρουσάκης