Καιρός|15.05.2023 08:15

Πρόγνωση Μαρουσάκη: 30αρια και αφρικανική σκόνη σήμερα – Πού θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες

Newsroom

Με άστατο καιρό προς τη Βόρεια Ελλάδα και υψηλές θερμοκρασίες προς τα νότια αναμένεται να κυλίσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, μια θερμή αέρια μάζα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και προσεγγίζει και τη χώρα μας ανεβάζοντας τον υδράργυρο κοντά στους 28 με 30 βαθμούς ιδιαίτερα προς την περιοχή της Πελοποννήσου και τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. 

Προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα συναντήσουμε κατά τόπους συννεφιές οι οποίες θα είναι και αυξημένες και κατά το πέρασμά τους θα αφήνουν πρόσκαιρες βροχές και λασποβροχές γιατί έχει μεταφερθεί και η αφρικανική σκόνη.

Πιο νότια θα έχουμε και εκεί συννεφιές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Αύριο, Τρίτη περνάει ένα χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας κυμαίνονται από τα ανατολικά βορειοανατολικά, με βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στη συνέχεια θα έχουμε βροχές και λασποβροχές σε όλη τη χώρα. 

Την Τετάρτη θα πέσει λίγο περισσότερο η θερμοκρασία ενώ οι βροχές περιορίζονται, την Πέμπτη θα είναι ακόμα καλύτερος ο καιρός και την Παρασκευή επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραβροχέςκαιρός στην Ελλάδακαιρός σήμερααφρικανική σκόνη