Καιρός|09.06.2023 10:14

Ήπιος ο καιρός σήμερα και από Σάββατο... τα δύσκολα: Αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Περιορισμένη θα είναι η αστάθεια του καιρού σήμερα, Παρασκευή, με τα... δύσκολα να αναμένονται από το Σάββατο. Η κακοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες -σε κάποιες περιοχές- εκτιμάται πως θα κορυφωθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, καθώς καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Σήμερα, ειδικότερα, αναμένονται συννεφιές και μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και του ανατολικού Αιγαίου προς το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική δεν θα προβληματίσει και προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη μέχρι το απόγευμα, καθώς το βράδυ αναμένεται ένα κύμα από μπόρες.

Πότε αλλάζει ο καιρός

Το σκηνικό του καιρού αρχίζει και αλλάζει από το Σάββατο, όταν και θα έχουμε έξαρση της αστάθειας, ιδιαίτερα προς τα βόρεια και κεντρικά του ηπειρωτικού κορμού, τα ορεινά της Πελοποννήσου, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η Κυριακή, ωστόσο, αναμένεται δύσκολη, καθώς καταιγίδες θα ξεσπάσουν στο μεγαλύτερο κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού. Βροχές θα σημειώνονται πάνω από την ξηρά το μεσημέρι, ενώ μπόρες θα ξεσπάσουν και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο κατά τις πρωινές ώρες και μέσα στο βράδυ. Επίσης, χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωση.

Το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, ενώ μετά από μία πρόσκαιρη βελτίωση μεσοβδόμαδα, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται προς τα τέλη της εβδομάδας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πρόγνωση καιρούεπιδείνωση καιρούΚλέαρχος Μαρουσάκηςάστατος καιρόςειδήσεις τώρα