Καιρός|05.07.2023 11:19

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού: Προειδοποίηση meteo για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα δείξει 38 βαθμούς ο υδράργυρος

Newsroom

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Παρασκευή 07/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr. Πρόκειται για τον πρώτο καύσωνα αυτού του καλοκαιριού. 

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Προειδοποίηση meteo για υψηλές θερμοκρασίες

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες Ελληνικές πόλεις  (διαβάστε σχετικά εδώ). Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 07/07 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Δείτε και τους σχετικούς χάρτες:

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Πέμπτη ο άστατος καιρός περιορίζεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα και στους 36 με 38 βαθμούς και σε συνδυασμό με το μελτέμι αυξάνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι ίδιες ζεστές θερμοκρασίες θα ισχύσουν και την Παρασκευή. Με αυτόν τον καιρό θα φτάσουμε και στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καύσωναςκαιρός σήμεραειδήσεις τώραυψηλές θερμοκρασίεςκαιρός στην Ελλάδα