Καιρός|14.07.2023 16:52

Καύσωνας Κλέων: Θερμικές κάμερες κατέγραψαν ακραίες θερμοκρασίες – Μέχρι και 84 βαθμοί σε οροφή αυτοκινήτου

Newsroom

Τις επόμενες δύο ημέρες, ο συνεχιζόμενος καύσωνας Κλέων αναμένεται να κλιμακωθεί, ιδίως το Σάββατο, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Οι αξιοσημείωτα υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί από θερμική κάμερα, αποκαλύπτοντας ακραία ζέστη στην άσφαλτο και τα οχήματα. Διάφορες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με θερμική κάμερα έχουν κοινοποιηθεί στη σελίδα του EnternityGR στο Facebook. Μια εικόνα δείχνει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 84 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του αυτοκινήτου και έως και 70,1 βαθμούς Κελσίου στις πλευρές του. Μια άλλη φωτογραφία δείχνει θερμοκρασίες στην άσφαλτο που κυμαίνονται από 57,5 έως 62,3 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια ηπειρωτικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα εκτοξευθεί μεταξύ 38 και 39 βαθμών Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Ηπείρου οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμη υψηλότερες, από 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 40 και 41 βαθμών Κελσίου. Το εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας θα αντιμετωπίσει συνθήκες καύσωνα με 41 έως 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ το εσωτερικό της Θεσσαλίας μπορεί να φτάσει έως και τους 43 ή ενδεχομένως και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 35 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν τους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τι κατέγραψαν οι θερμικές κάμερες:

ειδήσεις τώρακαύσωναςζέστηκαλοκαίρι