Καύσωνας: Τα 45αρια επιστρέφουν… δριμύτερα μετά τη μικρή ανάσα – Πρόγνωση Μαρουσάκη για τα επόμενα 24ωρα
NewsroomΠαρά τη μικρή «ανάσα» της Δευτέρας, καθώς ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές έπεσε κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, η χώρα θα παραμείνει σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και τα επόμενα 24ωρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Τρίτη (25/7) ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο, ενώ θα περιοριστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο τα μελτέμια.
Παράλληλα, η Ρόδος -που πλήττεται από την πύρινη κόλαση- βρίσκεται και πάλι στο βαθύ κόκκινο από πλευράς ανέμων.
Ξανά 45άρια την Τετάρτη
Την Τετάρτη αναμένεται μία νέα σφοδρή επίθεση από τις πολύ θερμές αέριες μάζες, που θα κατακλύσουν αρκετές περιοχές, οδηγώντας τη θερμοκρασία κοντά στους 45 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, από το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται μία πιο ψυχρή αέρια μάζα, αλλά παράλληλα θα ενισχυθούν μαζικά οι άνεμοι -ιδιαίτερα μέσα στο Αιγαίο.
Τέλος, τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη παραμένουμε στο βαθύ κόκκινο όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
- Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
- Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
- Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
- Αγωνιά όλη η Γαλλία: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 11χρονης Lyhanna - Σε παιδί με τα ίδια ρούχα ανήκει σορός που εντοπίστηκε