Καιρός|05.09.2023 12:17

Κακοκαιρία Daniel: Η βροχή «καταπίνει» δρόμο στο Πήλιο - Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μαγνησία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται η Μαγνησία, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό φέρει πλημμύρες που έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές σε δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και άλλος ένας αγνοείται.

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, οι δόμοι στο Πήλιο έχουν πλημμυρήσει. Ειδικότερα, στην περιοχή Μηλίνας οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες με τους κατοίκους να βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να παρασύρονται στη θάλασσα και τα καταστήματα να πλημμυρίζουν.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο από το gegonota.news, στο οποίο απεικονίζεται χείμαρρος στον δρόμο και η κατεστραμμένη γέφυρα.

Κίνδυνος υπερχείλισης του χείμαρρου Κραυσίδωνα

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.

ειδήσεις τώρακακοκαιρίαπλημμύρεςΜαγνησίαΠήλιο