Καιρός|05.09.2023 21:30

Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζεται η νεροποντή και στη Σκιάθο - Τουλάχιστον 300 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί

Newsroom

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel έχει βρεθεί από νωρίς το πρωί και η Σκιάθος. Η στάθμη του νερού στη Χώρα έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα και σύμφωνα με το meteo αναμένεται ανέβει ακόμα περισσότερο όσο νυχτώνει.

Τουλάχιστον 300 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, καθώς ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ένας Βρετανός τουρίστας είπε στη MailOnline ότι αυτός και η οικογένειά του επρόκειτο να πετάξουν για την πατρίδα τους στις 20:00, αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε και έχουν λάβει ελάχιστες πληροφορίες για το πότε μπορούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.Αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένοι στο ξενοδοχείο τους χωρίς ρεύμα και με τα τρόφιμα να τελειώνουν, μεταδίδει ο βρετανικός ιστότοπος.

«Η βροχή είναι δυνατή εδώ και περίπου 36 ώρες. Το ξενοδοχείο μας φιλοξενεί τώρα και ντόπιους, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν» δήλωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, πολλοί τουρίστες καταφεύγουν στα social media και ζητούν τη βοήθεια των τουριστικών γραφείων με τα οποία έκλεισαν διακοπές. 

«Η πτήση μου είναι προγραμματισμένη από τη Σκιάθο για το Gatwick αύριο στις 12:40 και δεν έχω καμία ενημέρωση. Δεν μπορώ να πάω στο νησί γιατί δεν ταξιδεύον φέρι και οι δρόμοι έχουν κλείσει. Τι να κάνω», έγραψε τουρίστας απευθυνόμενος στην TUI.

«Τι συστήνει η εταιρεία να κάνουμε; Να πάμε στο αεροδρόμιο αύριο ή να μην μπούμε στον κόπο», έγραψε άλλος απευθυνόμενος σε αεροπορική εταιρεία.

Πάντως, το υπουργείο Τουρισμού, έχει έρθει σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους του νησιού ώστε να μην μείνει κανένας τουρίστας χωρίς κλίνη και με τους εστιάτορες, προκειμένου να παρασχεθεί φαγητό στους τουρίστες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα το αεροδρόμιο είναι ενδέχεται να είναι λειτουργικό και πάλι, αύριο το απόγευμα.

βροχόπτωσητουρίστεςΣκιάθοςειδήσεις τώρακακοκαιρίακακοκαιρία Daniel