Καιρός|05.09.2023 20:00

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία με δρόμους-ποτάμια και χειμάρρους - Εκκενώνονται Κέντρο Υγείας και Γηροκομείο

Newsroom

Εικόνες βιβλικής καταστροφής γνωρίζει η Μαγνησία, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel να πλήττουν έντονα την περιοχή. Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στον Βόλο, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, και τα νερά έχουν φουσκώσει με αποτέλεσμα να παρασέρνουν στο πέρασμά τους τα πάντα.

Την τελευταία ώρα, ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, με γηροκομείο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Οι Αρχές ανησυχούν για τους ηλικιωμένους κατοίκους και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωσή του. Την ίδια ώρα, στην Αργαλαστή Μαγνησίας εκκενώνεται το κέντρο υγείας. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Μαρία Ζαφειρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι Αρχές ήταν, την τελευταία ώρα, σε ετοιμότητα προκειμένου να εκκενώσουν γηροκομείο στον Βόλο, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει σφοδρά την περιοχή. 

Το ποτάμι της Νέας Ιωνίας έχει μετατραπεί σε χείμαρρο με τα ορμητικά νερά να δημιουργούν ανησυχία για τους ηλικιωμένους κατοίκους του οίκου ευγηρίας. Η εικόνα στην περιοχή δείχνει πραγματικά απόκοσμη καθώς ο χείμαρρος παρασέρνει του δέντρα, σπίτια, οχήματα και γενικώς ό,τι βρει μπροστά του. Στις εικόνες που μεταδοθήκαν από το σημείο φαίνεται καθαρά ένα σπίτι που έχει καταρρεύσει.

Εντέλει οι άνδρες της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν την εκκένωση του οίκου ευγηρίας.

Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στη Μαγνησία

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδιδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχειο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Κικίλιας: «Έρχεται νέα έξαρση τα ξημερώματα»

Σύμφωνα με δήλωση του Βασίλη Κικίλια, τα ξημερώματα της Τετάρτης (06-09) αναμένεται νέα έξαρση των έντονων καρικών φαινομένων.

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα. Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά.

Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι.

Από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπιστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 690 κλήσεις», προειδοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μήνυμα 112: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας. Όπως αναφέρει το μήνυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας λόγω εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της ελληνικής αστυνομίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Την ίδια στιγμή, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενημερώνει για την κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα, δηλαδή σε Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες. Συγκεκριμένα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 7:30 απόψε έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • Στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά,
  • Στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,
  • Στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
  • Στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,
  • Στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου και
  • Στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς και
  • Στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού).

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην οδό Λαρίσης, στον Βόλο, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), μέχρι το ύψος της ΠΕΒ
  • Στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια)
  • Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά
  • Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια
  • Στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας
  • Στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων
  • Στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων, στον κόμβο Διμηνίου και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

Γηροκομείοεκκένωσηκακοκαιρία DanielΒόλοςειδήσεις τώρακακοκαιρία