Καιρός|06.09.2023 17:20

Κακοκαιρία Daniel: Έφτασε και στην Αττική με σφοδρές καταιγίδες και κεραυνούς - Ποτάμια οι δρόμοι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Η κακοκαιρία στην Ηλιούπολη/ethnos.gr
Η κακοκαιρία στην Ηλιούπολη/ethnos.gr
Η κακοκαιρία στην Ηλιούπολη/ethnos.gr
Η κακοκαιρία στην Ηλιούπολη/ethnos.gr

Η κακοκαιρία Daniel έφτασε σήμερα και στην Αττική, με έντονη βροχόπτωση και κεραυνούς να σημειώνονται αυτή την ώρα στην Πρωτεύουσα. 

Στο κέντρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ομόνοιας έχουμε διακοπή ρεύματος και είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθει. 

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ο  Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας την Πέμπτη (07/09), ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την Αττική, υπογραμμίζοντας πως ενδέχεται να επηρεαστεί και αυτή από την κακοκαιρία.

«Εφιστούμε την προσοχή προς όλους για το επόμενο εικοσιτετράωρο μέχρι αύριο το βράδυ. Παρακαλώ να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Τα φαινόμενα ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κυκλοφοριακό έμφραγμα σε κεντρικούς δρόμους 

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται σε μια σειρά από κεντρικούς δρόμους, σύμφωνα με την τροχαία. 

  • Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) – Ύψος Αττικής οδού
  • Αλεξάνδρας
  • Μεσογείων - ΥΨΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  • Λ. Κηφισίας (άνοδος) - ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΕΩΣ ΥΨΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
  • Βασ. Κωνσταντίνου – ΚΑΘΟΔΟΣ
  • Καλλιρρόης
  • Ακαδημίας
  • Πανεπιστημίου
  • Σταδίου
  • Βασ. Αμαλίας

Μεγάλα προβλήματα και στα ΜΜΜ - Πλημμύρες σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Υπό το βάρος του νερού το ένα μετά το άλλο καταρρέουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Αυτή τη στιγμή προσωρινά κλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός εξαιτίας εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.Όπως ενημέρωσε η ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Επίσης, πλημμυρισμένο είναι και τμήμα του δικτύου της γραμμής 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Η κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στα τμήματα Περαιάς - Ταύρος και Ομόνια - Κηφισιά λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι - Θησείο. 

Αττικήκακοκαιρίαειδήσεις τώρακακοκαιρία DanielΕΜΥβροχόπτωση