Καιρός|03.10.2023 09:00

Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα: Με συννεφιά στα ανατολικά και ήλιο στα δυτικά - Πότε επιστρέφουν οι βροχές - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Ομαλά θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στο μέτωπο του καιρού, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σήμερα, Τρίτη, η Ελλάδα χωρίζεται σε δύο τμήματα, από την οροσειρά της Πίνδου.

Πιο ανατολικά αναμένεται συννεφιά και μερικές βροχές, με τον καιρό στα δυτικά να είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια. Παράλληλα, θα πνέουν βοριάδες, με τον υδράργυρο να φτάνει προς το μεσημέρι τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική δεν προβλέπεται κάτι αξιόλογο, ίσως κάποιες συννεφιές σε Πεντέλη και Πάρνηθα. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

Επιστρέφουν βροχές και βοριάδες το Σαββατοκύριακο

Το τριήμερο Τετάρτη με Παρασκευή δεν περιμένουμε κανένα καιρικό φαινόμενο, με τις βροχές και τους βοριάδες να επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο. Οι βροχές θα εκδηλωθούν προς τα ανατολικά.

Γενικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δεν αναμένουμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο μέχρι περίπου τις 14 Οκτώβρη, με νέες κακοκαιρίες να έρχονται προς το τέλος του μήνα.

ειδήσεις τώραπρόγνωση καιρούΚλέαρχος Μαρουσάκηςβροχέςκαιρός σήμερα