Καιρός|09.11.2023 09:33

Μαρουσάκης: Πότε έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Προ των πυλών δύο κακοκαιρίες

Newsroom

Βροχές αναμένονται σήμερα στα ανατολικά και ηπειρωτικά τμήματα, ενώ θα επικρατήσουν και βόριοι ενισχυμένοι άνεμοι που θα φτάνουν τα τοπικά τα 5-6 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα έχει πτώση στους 22-25 βαθμούς Κελσίου. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για τον καιρό σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Στην Αττική θα υπάρχουν συννεφιές οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν και τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν κατά διαστήματα συννεφιές και ο Βαρδάρης πνέει από εντάσεις 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό ενώ από το μεσημέρι θα αρχίσει να υποχωρεί. Η ψύχρα θα είναι λίγο πιο έντονη καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 20 βαθμούς.

Δύο κύματα κακοκαιρίας επηρεάζουν τη χώρα

Από αύριο, Παρασκευή έρχεται μια οργανωμένη κακοκαιρία από την περιοχή της Ιταλίας και θα έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και καταιγίδες.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και θα βελτιωθεί την Κυριακή ο καιρός. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος εισερχόμαστε σε μια πιο φθινοπωρινή περίοδο, ενώ επισημαίνει πως ο χειμώνας θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου.

κακοκαιρίαειδήσεις τώραβροχέςπτώση της θερμοκρασίαςκαιρός στην Ελλάδακαιρός σήμερα