Καιρός|13.11.2023 10:30

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία εξπρές σήμερα, με ήλιο το απόγευμα - Πότε αλλάζει ξανά ο καιρός και πέφτει η θερμοκρασία

Newsroom

Ένα σύντομο κύμα κακοκαιρίας περνάει σήμερα, Δευτέρα από την Ελλάδα. Από το πρωί έχει ανοίξει στη δυτική βόρεια Ελλάδα και περιορίζεται προς τα ανατολικά και νότια, θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και θα βγει και ήλιος σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Οι νοτιάδες με το πέρασμα της κακοκαιρίας δίνουν τη θέση τους πρόσκαιρα σε ισχυρούς βοριάδες, με τον υδράργυρο κοντά στους 22-25 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στην Αττική υπάρχουν τοπικές βροχές οι οποίες δεν θα εξελιχτούν σε καταιγίδες ενώ το μεσημέρι θα φτιάξει ο καιρός και θα έχουμε ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός βελτιώνεται και ίσως υπάρξουν λίγες βροχές στα νότια τμήματα, προς την περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά γρήγορα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 20 βαθμούς.

Καθώς η κακοκαιρία σήμερα θα περάσει από τη χώρα, αύριο δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο καιρικά. Μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ήπιος με λίγες βροχές.

Το Σαββατοκύριακο όμως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα προσεγγίσει την Ελλάδα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, με τον καιρό να επιδεινώνεται και μάλιστα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σε πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. 

καιρός στην Ελλάδαειδήσεις τώραπτώση της θερμοκρασίαςκαιρός σήμερακακοκαιρία