Καιρός|16.11.2023 13:49

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Newsroom

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ, ενόψει του Σαββατοκύριακου, οπότε και ο «χειμώνας» θα εισβάλλει για πρώτη φορά φέτος στη χώρα μας, Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει  επιδείνωση του καιρού.

Η επιδείνωση αυτή του καιρού θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Την ίδια στιγμή,  η θερμοκρασία στα βόρεια θα κάνει «βουτιά» κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά:

    • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
    • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Μαρουσάκης: Γερή χειμωνιάτικη «δόση» το Σαββατοκύριακο 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το αέρινο τείχος που εμπόδιζε τις κακοκαιρίες μέχρι και σήμερα αλλάζει και αρχίζει να υποχωρεί με αποτέλεσμα να πάρουμε μια δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία θα έρθει από την κεντρική Ευρώπη και θα κατευθυνθεί προς τη χώρα και θα φτάσει τα βορειοανατολικά τμήματα και θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα. Το κύμα κακοκαιρία θα περάσει γρήγορα και την Κυριακή θα αρχίσει να υποχωρεί.

Τη Δευτέρα θα έχει ψύχρα και σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία.

άνεμοιχειμώναςκαταιγίδεςΕΜΥθερμοκρασίαβροχές