Καιρός|17.11.2023 09:00

Μαρουσάκης: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα - Πότε αλλάζει ο καιρός

Newsroom

Ήπιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής αλλά στη συνέχεια ο καιρός σταδιακά θα χαλάσει. Το Σάββατο ένα κύμα κακοκαιρίας θα περάσει στη χώρα, το οποίο θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες, που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ ιδιαίτερα μέσα στο Αιγαίο, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ η ημέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται συννεφιές, οι οποίες θα συνοδευτούν με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Παράλληλα, η θερμοκρασία για άλλο ένα 24ωρο δεν θα μεταβληθεί αξιόλογα και θα κυμανθεί μεταξύ 22-24 βαθμούς. Από το βράδυ όμως και από τον βορά προς το νότο θα αρχίσει να υποχωρεί. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Αύριο, Σάββατο αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι σύντομες αλλά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει αρκετά γρήγορα και θα εκτονωθεί στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου την Κυριακή.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

  1. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη. 
βροχέςΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαταιγίδεςκακοκαιρίαπτώση της θερμοκρασίαςειδήσεις τώρα