Καιρός|23.11.2023 08:21

Λίγες βροχές σήμερα αλλά ψύχος με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Καλύτερος θα είναι σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ από το Σαββατοκύριακο αλλάζει και πάλι ραγδαία καθώς έρχεται πολικό ψύχος και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας σήμερα μετατοπίζεται προς το Αιγαίο, όπου αναμένονται βροχές και πρόσκαιρα τοπικές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα απασχολούν και τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Όσο πιο δυτικά βρισκόμαστε τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό με τους νοτιάδες να κυριαρχούν στα περισσότερα θαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, με εξαίρεση το βόρειο Αιγαίο. Ο υδράργυρος δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή, και θα κυμανθεί στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ανά διαστήματα θα έχουμε συννεφιές που θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και δεν αποκλείονται λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ με τον υδράργυρο να φτάνει αργά το μεσημέρι κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι νεφελώδης και δεν αποκλείεται να συναντήσουμε λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιοανατολικούς ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 – 18 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Παρασκευή ο άστατος καιρός θα επιμείνει ιδιαίτερα προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος

Από Σάββατο και στη συνέχεια, ο πολικός αεροχείμαρρος αρχίζει και στρέφεται προς τη χώρα μας και τη θάλασσα της Μεσογείου. Πολύ ψυχρές αέριες μάζες έρχονται, μέχρι τα βορειότερα τμήματα και κυρίως την Κυριακή θα συναντήσουμε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. 

Μαζί με το κρύο θα έρθουν και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

καιρός σήμεραβροχέςκαιρός στην Ελλάδακαταιγίδεςψύχοςκακοκαιρία