Καιρός|27.11.2023 08:20

Μαρουσάκης: Ψύχος σήμερα στη χώρα - Αλλάζει και πάλι ο καιρός την Τρίτη με βροχές - Πότε θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας

Newsroom

Ήπιες καιρικές συνθήκες και πολύ κρύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ψύχος έχει στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, με πολλές περιοχές να έχουν θερμοκρασία υπό του μηδενός, ενώ χρειάζεται προσοχή στον παγετό.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι νωρίς το βράδυ στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, ωστόσο μέσα στη νύχτα αναμένονται βροχοπτώσεις.

Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 10-14 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι νότιοι και το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, έχει τσουχτερό κρύο και παγετό νωρίς το πρωί, θα κυριαρχήσει επίσης ηλιοφάνεια, με συννεφιές προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται βροχές και ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία

Αύριο, Τρίτη μέχρι και την Τετάρτη έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία καθώς θα έρθουν θερμές αέριες μάζες από την Ιταλία.

Τις πρωινές ώρες θα έχουμε κρύο ωστόσο η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή καθώς θα φτάσει τους 18-20 και τοπικά 22 βαθμούς.

κρύοκαιρός στην ΕλλάδαΚλέαρχος Μαρουσάκηςκακοκαιρίακαιρός σήμεραψύχοςειδήσεις τώρα