Κύμα ψύχους πλήττει από σήμερα τη χώρα: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
NewsroomΝεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται σήμερα αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες τις βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια) πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8, γρήγορα από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 17 με 21 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
- Για ποιους λόγους οι αγρότες δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Η λίστα με τα αιτήματα
- Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF
- Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού
- Απίστευτες εικόνες στην Ινδία: Οπαδοί βανδάλισαν το γήπεδο επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε για ελάχιστα λεπτά