Καιρός|21.12.2023 09:31

Η κακοκαιρία παρέλυσε την πρωτεύουσα: Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ποσειδώνος - Πότε θα υποχωρήσουν οι βροχές και καταιγίδες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης αλλά και το πρωί της Πέμπτης με τους δρόμους να είναι μποτιλιαρισμένοι.

Ειδικότερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά καθώς τα ξημερώματα είχαν συσσωρευτεί νερά λόγω της βροχόπτωσης και τα οχήματα κινούνταν με δυσκολία.

Πλέον, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων έχει απομακρυνθεί αλλά ακόμα παρατηρείται κίνηση στο σημείο.

Πού παρατηρείται κίνηση

Ακόμη, σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται και στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά καθώς λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αυτοκίνητο, έκλεισαν προσωρινά δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ύψος του Κόκκινου Μύλου.

Ιδιαίτερη αυξημένη είναι η κίνηση και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από το ύψος του Ρέντη έως τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πώς θα εξελιχτεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχοπτώσεις από το μεσημέρι της Πέμπτης 21/12 θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Σε ότι αφορά την Αττική, βροχές και καταιγίδες θα επιμείνουν έως το απόγευμα της Πέμπτης 21/12.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 21/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

βροχέςειδήσεις τώρακακοκαιρίακαταιγίδεςδρόμοιΠοσειδώνοςμποτιλιάρισμα