Καιρός|16.01.2024 15:06

Κρήτη: Κατολισθήσεις στο Λασίθι μετά από έντονη βροχόπτωση - Έκλεισε δρόμος

Newsroom

Κατολισθήσεις έλαβαν χώρα στον Μακρύ Γιαλού, στο Λασίθι της Κρήτης, μετά από έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Τεράστιοι βράχοι έπεσαν στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της περιοχής, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα.

Από το συμβάν δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές για να ασφαλιστεί το σημείο. 

Επικίνδυνο σημείο 

Μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νεκτάριος Παπαδάκης, ανέφερε πως για το συγκεκριμένο σημείο και ένα συγκεκριμένο βράχου υπήρξε ενημέρωση προς τον ίδιο πριν από τέσσερις μέρες και όπως αποδείχθηκε, τα έντονα φαινόμενα πρόλαβαν την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Στο σημείο αυτό κατέληγαν όλα τα νερά της βροχής πριν καταλήξουν στη θάλασσα, ανέφερε ο ίδιος, ενώ το σημείο παραμένει επικίνδυνο χωρίς να αποκλείεται να συνεχιστούν κατολισθητικά φαινόμενα.

Επιχειρείται απομάκρυνση των βράχων από μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξει ο δρόμος με ασφάλεια», τόνισε ο κ. Παπαδάκης και στη «συνέχεια θα δρομολογηθούν ενέργειες για την αποκατάσταση του σημείου», όπως σημείωσε. 

Κρήτηβράχοςβροχέςκακοκαιρίαειδήσεις τώρακατολισθήσειςΛασίθικαταιγίδες