Από Σάββατο βαρυχειμωνιά: Κατεβαίνουν τα χιόνια και στην Αττική - Οι περιοχές που θα «ντυθούν» στα λευκά
NewsroomΒαρυχειμωνιά ξεκινάει αύριο, Σάββατο, στη χώρα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη να αναλύει σε ανάρτησή τους για το ποιες περιοχές θα δουν άσπρη μέρα και πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία.
Όπως αναφέρει αρχικά: «Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με πολύ υψηλές για την εποχή κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ από αύριο έρχεται βαρυχειμωνιά με τα χιόνια να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά προς τα κεντρικά και βόρεια, τους βοριάδες να πνέουν με ταχύτητες θυέλλης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καταιγίδες ισχυρές να εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση».
Θα χιονίσει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη;
«Πολύ πιθανό να δούμε το χιόνι να πέφτει πυκνό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να βλέπουμε στρωμένο χιόνι και δίπλα στο κύμα για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο να ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη.
Για την Αττική θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων», συνεχίζει.
Φτιάχνει ο καιρός από τη Δευτέρα - Παραμένει το ψύχος
«Από Δευτέρα "καθαρίζει" ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και ο "βαρύς" καιρός περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό στα βόρεια (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο)», επισημαίνει ο μετεωρολόγος.
- Το «κοιτάξτε μας» του Μακρόν, το άδειασμα της Σδούκου στον Άδωνι και το μήνυμα Ανδρουλάκη με την επιλογή Βαρδακαστάνη
- Ένοπλη επίθεση κατά Τραμπ στην Ουάσινγκτον: Όταν η αμερικανική καθημερινότητα «χτυπά» την πόρτα της ελίτ
- Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η κυβέρνηση: Σε ποιους τρεις τομείς ρίχνει το βάρος
- Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες Ιράν - ΗΠΑ