Καιρός|23.01.2024 09:20

Δύο εποχές στη χώρα, με παγετό αλλά και άνοιξη - Η εξέλιξη του καιρού σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Newsroom

Με κρύο ξεκίνησε σήμερα η μέρα και σε αρκετές το θερμόμετρο έδειξε μείον το πρωί της Τρίτης στα βόρεια. Ωστόσο, η χώρα φαίνεται πως περνάει... δύο εποχές καθώς στα νότια, η θερμοκρασία φτάνει μέχρι και τους 15 βαθμούς.

Ποιες περιοχές είναι στον πάγο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, παγετός σημειώνεται το πρωί στην περιοχή των Ιωαννίνων, στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος αγγίζει το 0 και στη Δράμα η θερμοκρασία βρίσκεται στο -1.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος είναι στους -14 τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ για παράδειγμα στη Ρόδο και το Καστελόριζο προσεγγίζει τους 13 με τους 15 βαθμούς Κελσίου!


Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού

Στην ανατολική Στερεά, στα δυτικότερα τμήματα του Αιγαίου και στη βόρεια Κρήτη, θα σημειωθούν συννεφιές ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τοπικές ασθενείς βροχές. Στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας αναμένεται να κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες επιμένουν και σήμερα στο Αιγαίο και θα προσεγγίσουν νωρίς το μεσημέρι και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα φτάσει στους 12-14 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με κάποιες συννεφιές, κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Ο βοριάς θα πνέει στον νότιο Ευβοϊκό κοντά στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά το μεσημέρι κοντά στους 12-14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, όμως το πρωί σημειώνεται τσουχτερό κρύο και παγετός ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Ο βοριάς αν και έχει υποχωρήσει θα αρχίσει να ενισχύεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στους 8-9 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, από το -1 που βρίσκεται το πρωί.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Τετάρτη, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχοπτώσεων, ίσως σημειωθούν κάποια ασθενή φαινόμενα προς τη βόρεια Κρήτη.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη (25/1) και την Παρασκευή (26/1) αναμένεται να σημειωθούν οργανωμένες βροχοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο, με τον βοριά να κυριαρχεί και να πνέει με ένταση κοντά στα 7-8 μποφόρ.

Ο υδράργυρος αν και θα ανέβει την Πέμπτη κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου, από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει νέα πτώση.

κρύοειδήσεις τώρακαιρός σήμερακαιρός στην Ελλάδαθερμοκρασία