Καιρός|24.01.2024 08:51

Τσουχτερό κρύο αλλά και ήλιος σήμερα: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ισχυρούς βοριάδες και παγετό

Newsroom

Για τα καλά στον χειμώνα έχει μπει η χώρα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια. Χαρακτηριστικό, σε όλη την Ελλάδα, είναι το έντονο κρύο αλλά και η ηλιοφάνεια, στοιχεία του φυσιολογικού, χειμωνιάτικου καιρού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα και έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι καιρικές συνθήκες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή, ωστόσο, οι πολίτες καλούνται να δείξουν προσοχή σε συγκεκριμένα πράγματα. Οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, στα 6 μποφόρ παραμένουν ενώ κατά διαστήματα θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, απαιτείται προσοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

Στην Αττική, σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές συννεφιές με πολύ ισχυρό βοριά όμως κυρίως στα ανατολικά που θα κάνει τον καιρό πιο κρύο. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες. Κρύο θα έχει και η Θεσσαλονίκη όπου, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Ο βοριάς κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ, η θερμοκρασία, δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, τις επόμενες ώρες, οι φυσιολογικές, χειμωνιάτικες συνθήκες θα παραμείνουν ενώ, προς τα ανατολικά και τις περιοχές του Αιγαίου θα εντοπίζονται ορισμένα έντονα φαινόμενα. Έτσι, βροχές θα έχουμε τις επόμενες μέρες σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

κρύοειδήσεις τώραπρόγνωση καιρούχειμώναςΚλέαρχος Μαρουσάκης