Καιρός|08.02.2024 09:47

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Συνεχίζονται και σήμερα (08/02) οι καλές μέρες με ηλιοφάνεια να επικρατεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Τοπικά, θα σημειωθούν συννεφιές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες προς τα Δυτικά, τα Νότια αλλά και τα νησιά του Ανατολικού - Νοτιοανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικά εντονότερα με επίκεντρο το Αιγαίο και ειδικότερα τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, στους 18 με 22 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια στην Αττική

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περάσματα από αραιές συννεφιές μέχρι 5 μποφόρ και εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανοιχτά γεωγραφικά διαμερίσματα όπου μπορεί να έχουμε και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περάσματα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς.

Βροχές θα σημειωθούν την Παρασκευή (09/02) στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά. Ωστόσο, από την Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν, καθώς έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο και θα φέρει βροχές και χιόνια στα ορεινά από τη Δευτέρα.

Μεγάλο όγκο νερού αναμένεται να αφήσει στη Θράκη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικά θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σε ορεινές περιοχές, από 1.200 μέτρα και πάνω, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

«Προχωρημένο φθινόπωρο»

Όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το κύμα κακοκαιρίας της επόμενης εβδομάδας θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ενώ, ειδικότερα στις περιοχές που τις έχουν ανάγκη, θα φέρει αξιόλογες βροχοπτώσεις.

χιόνιαβροχέςειδήσεις τώρακακοκαιρίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςπρόγνωση καιρού