Καιρός|01.03.2024 16:41

Κακοκαιρία: Πού εντοπίζονται προβλήματα – Ανησυχία για τον Πηνειό

Newsroom

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου σύμφωνα και με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

«Πνίγηκε» η Ποσειδώνος - Στο κόκκινο η κίνηση στο Λεκανοπέδιο

Προβλήματα παρουσιάστηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Λ. Καλαμακίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά λόγω συσσώρευσης υδάτων από την κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.  

Και ο Κηφισός είναι απροσπέλαστος και στα δύο ρεύματα ενώ με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται και στην Κηφισίας, και τα δύο ρεύματα, από το ύψος της Πανόρμου μέχρι και το Χαλάνδρι.

Στο κόκκινο και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Η κίνηση καταγράφεται αυξημένη και στην Αττική Οδό:

Δείτε εδώ live πού έχει κίνηση. 

Συναγερμός στα Τρίκαλα - Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός

Την ίδια ώρα ανησυχία υπάρχει στην πολύπαθη Θεσσαλία. Μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στα Τρίκαλα, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. 

Η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Εκσκαφέας του δήμου βρίσκεται επί ποδός, δημιουργώντας αναχώματα για να αποφευχθεί η εκχύλιση στις περιουσίες που γειτνιάζουν με το ποτάμι. 

Πλημμύρες και στο Ναύπλιο

Η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της και στο Ναύπλιο, με την καταιγίδα να φέρνει στην πόλη πλημμύρες.

Η έντονη βροχή, που κατά διαστήματα ήταν καταρρακτώδης, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά σημεία της πόλης.

Οι δρόμοι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια ενώ πολλά καταστήματα της πόλης πλημμύρισαν σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.

Η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία του Δήμου βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να επέμβουν όπου χρειαστεί. Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα εξασθενήσουν στην περιοχή της Αργολίδας από το βράδυ της Παρασκευής.

Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν στην κεντρική Μακεδονία και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ παρουσίασε και ένα αναλυτικό χάρτη με τις βροχοπτώσεις.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για την κακοκαιρία

«Στη κεντρική Μακεδονία και τη ΝΔ Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής για σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Περισσότερα στην μεσημβρινή επικαιροποίηση του #εκτάκτου δελτίου. Καλό μήνα σε όλους και Χρόνια Πολλά στην Πολιτική Προστασία που σήμερα εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της».

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζονται έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Τρίκαλαειδήσεις τώρακακοκαιρίαπλημμύρεςΝαύπλιοΠηνειόςΛεωφόρος Ποσειδώνος