ΗΠΑ: Ο χειμώνας του 2023 ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών
NewsroomΟι ΗΠΑ βίωσαν τον θερμότερο χειμώνα στην ιστορία τους, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).
Η μέση θερμοκρασία κατά τους χειμερινούς μήνες για την ηπειρωτική χώρα (χωρίς την Αλάσκα και τη Χαβάη) ήταν 3,1°C. Η «επίμονη ζέστη» προκάλεσε «τη συνεχιζόμενη λέπτυνση του πάγου» στις Μεγάλες Λίμνες, στις βόρειες ΗΠΑ. Η παγοκάλυψη στην περιοχή ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σύμφωνα με τη NOAA.
Κάηκαν 4,3 εκατ. στρέμματα
Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τον Φεβρουάριο στο Τέξας, κατακαίγοντας περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια στρέμματα. Ήταν η χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία αυτής της Πολιτείας των νότιων ΗΠΑ.
Ο περασμένος μήνας ήταν ο τρίτος θερμότερος Φεβρουάριος στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα της NOAA που έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τα 130 τελευταία χρόνια. Στις αρχές της εβδομάδας το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus ανέφερε ότι οι τρεις τελευταίοι μήνες ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ σε όλον τον κόσμο.
- Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία
- «Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου
- Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο