Πρόγνωση Μαρουσάκη: Τα καλά και τα κακά νέα – Πότε έρχεται κακοκαιρία
NewsroomΜέχρι της 11 Απριλίου θα συνεχιστεί η καλοκαιρία στη χώρα, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την καθαρή από αφρικανική σκόνη ατμόσφαιρα και μετά ο καιρός θα χαλάσει και πάλι, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Συγκεκριμένα, μετά τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία, έρχεται ένα οργανωμένο κύμα βροχοπτώσεων, που θα φέρει βροχές σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να πέφτει.
Καλά νέα για την αφρικανική σκόνη
Σύμφωνα επίσης με τον μετεωρολόγο, η αφρικανική σκόνη θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα, με ένα μικρό «κύμα» να έρχεται την επόμενη εβδομάδα από τη Ρουμανία, το οποίο όμως δεν θα μας απασχολήσει πολύ.
Ο καιρός σήμερα
Για σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με κάποιες μπόρες στην βορειοανατολική χώρα. Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, το θερμόμετρο να δείχνει έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Η Αττική και η Θεσσαλονίκη θα έχουν ήλιο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 με 28 βαθμών Κελσίου.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό, αύριο, Σάββατο, ενώ την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει από το μεσημέρι και έπειτα, με βροχοπτώσεις να σημειώνονται προς τη Θράκη και έπειτα να φτάνουν έως και την Αττικο-Βοιωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το πρωί της Δευτέρας.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών