Καιρός|09.05.2024 22:00

Live η κακοκαιρία – εξπρές με καταιγίδες, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Newsroom

Μία κακοκαιρία - εξπρές «σαρώνει» τη χώρα τις τελευταίες ώρες και αναμένεται να μείνει έως και αύριο, Παρασκευή. Κύρια χαρακτηριστικά της οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες και η πτώση θερμοκρασίας.

Άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο Παρασκευή (10/5), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Καταιγίδα ξέσπασε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης από το απόγευμα της Πέμπτης (9/5), με τα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν μεγάλα προβλήματα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς.

Κακοκαιρία και την Παρασκευή

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (10/5) θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Παρασκευή (10/5) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 21 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

κακοκαιρίακαιρός σήμεραπρόγνωση καιρούκαιρός κακοκαιρία Αττικήειδήσεις τώρα