Καιρός|10.05.2024 08:32

Μαρουσάκης για βροχές και αφρικανική σκόνη: Πού επικεντρώνονται τα φαινόμενα - Έρχονται 35άρια

Newsroom

Άστατες θα είναι σήμερα, Παρασκευή, οι καιρικές συνθήκες στη χώρα, με αρκετές βροχοπτώσεις και αφρικανική σκόνη στα νότια τμήματα της χώρας και θυελλώδεις βοριάδες, στο κεντρικό Αιγαίο.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού 

Το χαμηλό βαρομετρικό τις επόμενες ώρες θα επικεντρωθεί στο νότιο νοτιανατολικό Αιγαίο και θα υπάρξουν και θυελλώδεις βοριάδες στη θάλασσα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πολλές βροχές θα έχει και η Κρήτη σήμερα ενώ και στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι έντονα με βροχές και πρόσκαιρα καταιγίδες. Επίσης ευνοούνται και οι χαλαζοπτώσεις.  Πιο ήπιες θα είναι οι βροχές στα πιο δυτικά τμήματα, δηλαδή από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά.

Σχολιάζοντας τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως έπεσαν 50 τόνοι νερού ανά στρέμμα στο κέντρο της πόλης.


Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη 

Στην Αττική αναμένεται δυνατός βοριάς και λίγες βροχές, χωρίς όμως να υπάρχει ένταση των φαινόμενων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα σήμερα με ήπιας έντασης βροχές, με τον καιρό να είναι φθινοπωρινό και την θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες 

Αύριο, Σάββατο, η κακοκαιρία θα αρχίσει να περιορίζεται, ωστόσο οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν. Την Κυριακή, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες με λίγες βροχές. Αντίστοιχα, την Τετάρτη έρχεται ένα ισχυρό κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Κλέαρχος Μαρουσάκηςβροχέςαφρικανική σκόνηκακοκαιρίακαταιγίδεςειδήσεις τώρα