Καιρός|10.05.2025 22:10

Ολική ανατροπή στο σκηνικό του καιρού – Έρχονται κρύες ημέρες και βροχές

Newsroom

Ολική ανατροπή φέρνει στο σκηνικό του καιρού η νέα εβδομάδα, καθώς από την Κυριακή η χώρα αποχαιρετά το παρατεταμένο κύμα ζέστης και μπαίνει σε ένα πιο ανοιξιάτικο – και κατά τόπους άστατο – μοτίβο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, έπειτα από πολλές ημέρες υψηλών θερμοκρασιών, από την Κυριακή η θερμοκρασία επιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και λίγο χαμηλότερα, ενώ παράλληλα στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει αστάθεια, δηλαδή αυξημένες πιθανότητες για τοπικές βροχές.

Πτώση 2-4 βαθμών και πιο «δροσερές» ημέρες στις 14-15 Μαΐου

Ο κ. Κολυδάς, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, επισημαίνει ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται κατά 2 έως 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα για αρκετές ημέρες. Στο σχετικό διάγραμμα που ανάρτησε, φαίνεται ότι για την Αθήνα, οι πιο «κρύες» ημέρες προβλέπονται να είναι η 14η και η 15η Μαΐου, με τη θερμοκρασία να παραμένει αρκετά συγκρατημένη.

Βροχές και άστατος καιρός στα ηπειρωτικά

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος προειδοποιεί πως από το νέο σκηνικό δεν θα λείψουν και οι βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Η αστάθεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, δημιουργώντας ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με τη ζέστη που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες.

Όσοι σχεδιάζετε εξορμήσεις ή δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, καλό είναι να παρακολουθείτε τα νεότερα δελτία καιρού, καθώς οι απότομες μεταβολές και οι τοπικές μπόρες ενδέχεται να φέρουν ανατροπές στα πλάνα.

βροχέςπτώση της θερμοκρασίαςειδήσεις τώραΘοδωρής Κολυδάςθερμοκρασίαχάρτες