Καιρός|24.07.2025 09:10

«Καμίνι» η χώρα από τον καύσωνα: Μέχρι και 44αρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος

Newsroom

Σε «κλοιό» καύσωνα βρίσκεται ολόκληρη η χώρα με τις δύσκολες μέρες να βρίσκονται προ των πυλών, καθώς η θερμή εισβολή θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» και θα αγγίξει στους 44 και45 βαθμούς Κελσίου ενώ ακραίος θα είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω της ξηρασίας του εδάφους και των ζεστών ανέμων.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επομενες ημέρες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στα ύψη θα είναι και σήμερα ο υδράργυρος με θερμοκρασίες κοντά στους 42 βαθμούς. Αύριο Παρασκευή θα φθάσουμε έως και 44 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα στην δυτική ηπειρωτική χώρα όπου θα λάβει χώρα ο καταβάτης άνεμος, ο οποίος συναντά μεγαλύτερη βαρομετρική πίεση και γίνεται πιο θερμός και ξηρός άερας, δηλαδή λίβας. Παρασκευή και Σάββατο θα πάμε κοντά στους 44 και 45 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες σε ορισμένες περιοχές.

Ιδιαίτερη θέλει προσοχή μέχρι και την Κυριακή, καθώς από Δευτέρα θα πάρουμε μία πιο οργανωμένη ανάσα και ίσως η νέα εβδομάδα κρύβει και βροχές.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα ο υδράργυρος θα επιμείνει στο ίδιο θερμοκρασιακό ταβάνι 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττικοβοιωτία και στο ανατολικό της Θεσσαλίας και στην Πελοπόννησο περιμένουμε 40 με 43 βαθμούς.

Πολλή η ζέστη και προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι βοριάδες θα αρχίσουν να ενισχύονται στο Αιγαίο, ακόμα και στα 6 μποφόρ.

Λίγο πιο υποφερτή η ζέστη σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να είναι η θερμοκρασία κατά 3 με 6 βαθμούς πιο κάτω σε σχέση με εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Μία πολλή ζεστή ημέρα η σημερινή για την Αττική, ενώ αύριο αναμένεται να μεγιστοποιήσει τη δράση του ο καύσωνας. Στο εσωτερικό του νομού το μεσημέρι θα φθάσουμε τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος ΜαρουσάκηςκαύσωναςΕΜΥυδράργυροςειδήσεις τώραυψηλές θερμοκρασίες