Βομβαρδισμένο τοπίο η Γλυφάδα: Γεμάτοι λάσπες οι δρόμοι - Ξεθάβουν τα αυτοκίνητά τους ακόμα και με κουτάλια
Newsroom«Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει η οδός Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα, που χθες χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία.
Τα ορμητικά νερά «κατέβασαν» δεκάδες αυτοκίνητα, κάδους, πέτρες και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας «βουνά» από φερτά υλικά και προκαλώντας εκτεταμένες φθορές και δημιουργώντας πρωτοφανείς εικόνες.
«Τέτοιο χάος σαν το χθεσινό δεν έχω ξαναδεί»
«Μένω εδώ κάτω στου Μετσόβου, τα τελευταία 15 χρόνια περίπου.Τέτοιο χάος σαν το χθεσινό δεν έχω ξαναδεί.Τα νερά τρέχαν από πάνω ορμητικά. Κάδοι φεύγανε, αυτοκίνητα φεύγανε, χώματα φεύγανε.Τώρα το πρωί σήμερα προσπαθούμε να ξεθάψουμε τα αυτοκίνητα από τις λάσπες και να ανοίξουμε τους δρόμους, μπας και μπορέσουμε να πάμε στις δουλειές μας και τα παιδιά στο σχολείο» λέει ο κ. Δημήτρης Μιχαλής.
Όπως εξηγεί, τις πρώτες ώρες έδιναν μόνοι τους τη μάχη οι κάτοικοι. «Από το μεσημέρι, από το απόγευμα στις 7 η ώρα που ξεκίνησε, μέχρι τις 11:30 το βράδυ δεν είχε φανεί κανένας.11:30 ώρα βγήκαν τα πρώτα συνεργεία του Δήμου, αλλά βέβαια να πω ότι δούλεψαν όλο το βράδυ.Και μέχρι σήμερα το πρωί και προσπαθούν να τ' ανοίξουνε. Αλλά ακόμα δεν έχει ανοίξει ο δρόμος, ακόμα δεν μπορούμε να μετακινηθούμε» τονίζει.
Μέχρι και... με κουτάλια ξεθάβουν τα αυτοκινητά τους
Την ίδια ώρα, με φτυάρια, με πρόχειρα εργαλεία, ακόμα και με κουτάλια στα χέρια, οι κάτοικοι της Γλυφάδας προσπαθούν να ξεθάψουν τις περιουσίες τους από τη λάσπη. Η περιοχή θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο, καθώς η σφοδρότητα της χθεσινής κακοκαιρίας δημιούργησε «βουνά» από φερτά υλικά, πέτρες και χώματα, τα οποία σκέπασαν τα πάντα στο διάβα τους.
- Master plan 25 δισ. δολαρίων για τη «Νέα Γάζα» από τις ΗΠΑ: Από τους φουτουριστικούς ουρανοξύστες μέχρι τις τουριστικές ζώνες
- ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζονται τα «κουρέματα» σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικές εξετάσεις και αναλώσιμα
- Ανακοινώθηκαν οι διεκδικητές για τα φετινά Όσκαρ - 4 υποψηφιότητες για τη «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
- Νεαρή με 13 εντάλματα σύλληψης αναζητείται στην Κύπρο ενώ ανεβάζει στα social media- «Δεν κρύβομαι»