Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η επέλασή της - Ήχησε το 112 σε τέσσερις περιοχές
NewsroomΝέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Οι Αρχές βρίσκονται ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις και στην καθημερινότητα των πολιτών.
112 σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Η Πολιτική Προστασία απηύθυνε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, λόγω της έντασης των φαινομένων.
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία προβλέπεται την Κυριακή 01-02-26 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.
Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως μέχρι 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα βόρεια ημιορεινά, αλλά από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιο αναλυτικά, προβλέπονται:
Αύριο Κυριακή (01-02-26)
α. Στην Πελοπόννησο από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).
β. Στη Θεσσαλία και στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).
γ. Στο Ανατολικό Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες (κόκκινη προειδοποίηση).
δ. Στα νησιά του Ιονίου (κυρίως περιοχή Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου) από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
ε. Στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια τμήματά της) από τις πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
στ. Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).
ζ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
η. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
θ. Στα Δωδεκάνησα από τις μεσημβρινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Μεθαύριο Δευτέρα (02-02-26)
Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη μέχρι τις πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση)
- Κάθριν Ο’Χάρα: Οι τελευταίες της στιγμές, το σοβαρό ιατρικό επεισόδιο και η ιδιωτική τελετή προς τιμήν της
- Νέα ηχητικά ντοκουμέντα-σοκ του Μάικλ Τζάκσον - Η ανατριχιαστική εξομολόγησή του για τα παιδιά
- Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας: Ήχησε το 112 σε τέσσερις περιοχές - Το νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
- Βίντεο ντοκουμέντο με την «τρελή πορεία» του μπασκετμπολίστα στην Ιερά Οδό