Καιρός|27.03.2026 08:06

Μαρουσάκης: Έρχονται 3 κύματα κακοκαιρίας - Πού χτυπάει σήμερα το πρώτο

Newsroom

Μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας τρία κύματα κακοκαιρίας θα απασχολήσουν τη χώρα μας, με το πρώτο να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και να ολοκληρώσει τη δράση του το Σάββατο το μεσημέρι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει κυρίως τα νότια νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα μέχρι την Κυριακή. Θα πάρουμε μια ανάσα τη Δευτέρα και από Τρίτη θα έχουμε το τρίτο και ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, ο έντονα άστατος και νεφελώδης καιρός θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει βροχές προς το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα αρχίσουν να μετακινούνται προς τα ανατολικά. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης ένα σύστημα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να διασχίσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας αρκετές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του Αν. Αιγαίου ενώ θα δούμε και χιόνια στα βουνά μας ενώ οι νοτιάδες θα φτάσουν τα επίπεδα θυέλλης. Το κύμα κακοκαιρίας θα ασκήσει μεγάλη ένταση στα Δυτικά και στο Αν. Αιγαίο.

Ο άνεμος από βόρειο στρέφεται σε δυτικό νοτιοδυτικό και θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο καιρός έχει μαλακώσει και βλέπουμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 6 και 8 βαθμούς το πρωί ενώ το μεσημέρι δεν θα φτάσει σε πολλές περιοχές πάνω από 12-14 βαθμούς εκτός από τις νότιες και παραθαλάσσιες περιοχές που θα φτάσει τους 17.

Στην Αττική το πρώτο ψυχρό μέτωπο θα περάσει γρήγορα. Εκεί κοντά στο απόγευμα θα δούμε βροχές και καταιγίδες αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κοντά στους 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν. Ο καιρός θα ναι βροχερός ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς το μεσημέρι.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το κ. Μαρουσάκη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα οδηγηθεί προς το ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει ήπιος καιρός αλλά το απόγευμα θα έχουμε αστάθεια και θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Αυτή η κακοκαιρία θέλει προσοχή γιατί μπορεί να δώσει έντονα φαινόμενα κυρίως στις νότιες περιοχές.

ειδήσεις τώρακακοκαιρίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςβροχές