Μαρουσάκης: Τα 2 «πρόσωπα» του καιρού το Σαββατοκύριακο - Πού αναμένονται λασποβροχές
NewsroomΣε διήμερο έντονης αστάθειας μπαίνει η χώρα που θα επηρεαστεί από δύο βαρομετρικά χαμηλά. Το ένα έρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ενώ το δεύτερο από πιο βόρεια γεωγραφικά πλάτη.
Αποτέλεσμα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, να δημιουργηθούν δύο τύποι καιρού. Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό, μάλιστα, θα σηκώσει σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης.
Σήμερα Παρασκευή η ημέρα ξεκινά με μονοψήφιες θερμοκρασίες σε κάποιες περιοχές όμως στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι διψήφιες και προς το μεσημέρι το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 26 βαθμούς.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική περιμένουμε καλό καιρό αν και με αραιές συννεφιές που από αύριο θα πυκνώσουν και θα φέρουν λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί συννεφιά τώρα το πρωί αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και 24 βαθμούς.
Από αύριο Σάββατο, η χώρα θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια θα συναντήσουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα νότια της χώρας περιμένουμε αρκετή ζέστη και αφρικανική σκόνη, αν και θα υπάρξουν και μερικές σύντομες και μικρές σε ένταση λασποβροχές.
Από την Κυριακή, οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς και η ατμόσφαιρα καθαρίζει.
- Η Ταΐβάν ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» των Τραμπ και Σι
- Από τις απεργίες των ταξί στις προσφυγές των ΕΙΧ: Το νομοσχέδιο ανοίγει νέο μέτωπο και μετά την ψήφισή του
- «Γαλάζιο» συνέδριο με το βλέμμα στις κάλπες: Οι εσωκομματικές ισορροπίες, οι απουσίες, το στοίχημα της συσπείρωσης
- Γιατί έφυγε η Γκελεστάθη από τη ΝΔ, τα χτυπήματα που εκνευρίζουν το Μαξίμου και το άγχος του Παππά για την επιτροπή ψηφοδελτίων του Τσίπρα