Οικονομία|29.04.2020 15:16

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχει πηγή πελατείας

Newsroom

Μπορεί στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανήγγειλε το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας την 1η Ιουνίου, ωστόσο οι ξενοδόχοι εξακολουθούν να αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

«Ωραία, να ανοίξουμε την 1η Ιουνίου, για να έρθει ποιος, και πώς θα έρθει;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ντίνος Τορνιβούκας λέγοντας «δεν θα έχουμε ούτε έναν πελάτη».

Ο ίδιος, εξηγεί ότι η πελατεία στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας είναι αφενός τουρίστες, αφετέρου επαγγελματίες. «Τα συνέδρια, οι εκδηλώσεις απαγορεύονται, με κλειστά σύνορα και καθισμένα αεροπλάνα, δεν μπορεί να υπάρχει πηγή πελατείας» τονίζει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Τορνιβούκας επισημαίνοντας ότι τόσο ο ξενοδοχειακός, και γενικότερα ο κλάδος του τουρισμού, βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι.

«Το τοπίο είναι σκοτεινό σ’ ό,τι αφορά το θέμα της πελατείας των ξενοδοχείων» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, καταθέτοντας μια σειρά ερωτημάτων, τα οποία, μέχρι στιγμής, παραμένουν αδιευκρίνιστα όπως, «πότε θα ανοίξουν τα σύνορα, πότε, πώς και αν θα πετάξουνε οι αεροπορικές εταιρίες, πώς θα λειτουργήσουν τα αεροδρόμια, πώς θα γίνονται οι έλεγχοι, τι θα γίνει με τα τεστ κτλ.».

Πρωτόκολλα λειτουργίας

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ξενοδόχοι αναμένουν να ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα λειτουργίας στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια κτλ., τα οποία θα είναι πανευρωπαϊκά – παγκόσμια.

«Θα τα εξετάσουμε, θα αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε, ο κάθε επιχειρηματίας, εάν θα μπορεί να τα εφαρμόσει, ώστε να έχει νόημα να ανοίξει την επιχείρησή του» αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Τορνιβούκας.

Εποχικά καταλύματα

Σ’ ό,τι αφορά τα εποχικά καταλύματα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο 7ο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, «για αυτά, δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα» λέει ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και εποχικού resort.

ξενοδοχείαΈνωση Ξενοδόχων ΘεσσαλονίκηςΚορονοϊός