Ακτινίδια: «Τρέχουν» αυξημένες κατά 28% οι εξαγωγές
NewsroomΣπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο οι εξαγωγές των ακτινιδίων. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί από τη χώρα μας 168.941 τόνοι ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν 134.941 τόνοι με την αύξηση να ξεπερνάει το 28%. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πολυχρονάκη ειδικό σύμβουλο της Incofruit καταγράφεται για άλλη μια εβδομάδα στα ακτινίδια ρεκόρ όλων των εποχών, αφού οι ποσότητες που έχουν εξαχθεί υπερβαίνουν πλέον και τις ποσότητες ρεκόρ της περιόδου 2017/2018 των 154.000 τόνων. «Ουσιαστικά πρέπει να θεωρηθεί ως περαιωθείσα η εξαγωγική τους περίοδος καθότι τα υφιστάμενα αποθέματα είναι λίγα και θα συνεχισθεί με ελάχιστες ποσότητες η ικανοποίηση ανειλημμένων υποχρεώσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων με αυξημένα ποσοστά έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 116.348 τόνοι μανταρινιών έναντι 102.623 πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις επόμενες 2-3 εβδομάδες η ζήτηση θα είναι ακόμα υψηλότερη. Επίσης αυξημένες κατά 12% είναι οι εξαγωγές ντομάτας.
Μειωμένες κατά 29% είναι οι εξαγωγές κερασιών, ενώ αυξήθηκαν κατά 10% οι εξαγωγές βερίκοκων. Διπλάσιες είναι επίσης οι εξαγωγές καρπουζιών κι έφτασαν τις 15.000-15.500 τόνους και μάλιστα με τις τιμές στον παραγωγό να είναι κατά 20% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τα καρπούζια ανοικτής καλλιέργειας που φέτος είναι πρώιμα κατά 10-12 μέρες.
- Χωρίς αποκωδικοποιητή: Η τιμή στη νέα πλατφόρμα Αλαφούζου και οι εκπλήξεις που φέρνει
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον Άγιο Παντελεήμονα: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ σε καφετέρια
- Βιβλική καταστροφή Νεπάλ: 160 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες - Ερευνάται αν προκλήθηκαν από κατάρρευση παγετώνα
- Θρίλερ με 46χρονο Γάλλο που ταξίδευε με βαν από Πάτρα για Μπάρι - Μετέφερε πυραύλους Akeron