Οικονομία|16.07.2020 22:47

Electra Palace Thessaloniki: Επανέναρξη για το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Ντέπη Χιωτοπούλου

Πανέτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του είναι το Electra Palace Thessaloniki, μέλος του Ομίλου Electra Hotels & Resorts, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, από το 1972 και αποτελεί διαχρονικό τοπόσημο για την πόλη.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο ανοίγει ξανά τις πύλες του, αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου, υιοθετώντας παράλληλα πλήρως όλες τις οδηγίες και τους κανονισμούς που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τηρώντας τα υψηλότερα standards υγιεινής και προστασίας, τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων του.

«Το Electra Palace Thessaloniki αποτελεί εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας και συνυφασμένο με την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη ιστορία της πόλης. Η ριζική ανακαίνισή του σηματοδοτεί την νέα εποχή στην οποία εισέρχεται τόσο το ξενοδοχείο όσο και η ίδια η Θεσσαλονίκη. Μια εποχή που το άνοιγμα σε νέες αγορές και η αναδιάταξη του τουριστικού της προϊόντος θα συνδυαστεί με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Μακεδονία» δηλώνει ο CEO του Ομίλου Electra Hotels & Resorts και πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος προσθέτοντας «Η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19, θεωρούμε ότι αλλάζει πρόσκαιρα τα δεδομένα, δημιουργεί νέες ανάγκες και απαιτήσεις, συντηρεί το φόβο και το δισταγμό για ταξίδια, δε θα αναστρέψει όμως τη μεσοπρόθεσμη θετική τάση για τον τουρισμό παγκοσμίως».

Η ριζική ανακαίνιση

Το εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε στις 23 Ιανουαρίου 2020 για μία ριζική ανακαίνιση και το οποίο, μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, σε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη συγκυρία, παραδίδεται ανανεωμένο, αναβαθμισμένο και πλήρως λειτουργικό, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, διαθέτει 138 μοντέρνα δωμάτια και σουίτες, με τους  κοινόχρηστους χώρους, τις αίθουσες εκδηλώσεων, τα εστιατόρια και καφέ στο roof garden, όπως και το lobby, να έχουν σχεδιαστεί και ανακατασκευαστεί εξ αρχής.

Να σημειωθεί ότι η καθολική ανακαίνιση του κτηρίου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα απαιτητική, τεχνικά και αρχιτεκτονικά διαδικασία, για την οποία εργάστηκαν εντατικά δεκάδες τεχνικοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, κάτω από την αρχιτεκτονική επίβλεψη της Μόρφως Παπανικολάου και της Ολίβιας Σίσκου, αλλά και χάρη στην κατασκευαστική εμπειρία της εταιρείας «ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ».

Σ’ ό,τι αφορά τα πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας, τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων του, δείτε τα μέτρα που έχει υιοθετήσει ο Ομιλος Electra Hotels & Resorts εδώ.  

ξενοδοχείαΟμιλος Electra PalaceElectra Palace