Οικονομία|27.07.2020 17:20

Θεσσαλονίκη: Ριζική ανακαίνιση 6 εκατ. ευρώ για το Electra Palace Thessaloniki

Ντέπη Χιωτοπούλου

Το Electra Palace Thessaloniki, μέλος του Ομίλου Electra Hotels & Resorts, το οποίο, όπως έχει ήδη γράψει το ethnos.gr, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στις 17 Ιουλίου, καλωσορίζοντας επισκέπτες – κυρίως Ελληνες αλλά και ξένους τουρίστες από Βαλκάνια και Ευρώπη - με ένα ριζικά ανανεωμένο πρόσωπο, διατηρώντας αφενός τον αριστοκρατικό του χαρακτήρα, ωστόσο οι γραμμές και η διακόσμηση των χώρων είναι σε πιο σύγχρονο ύφος.

«Ο Ομιλος Electra έχει επενδύσει στο ξενοδοχείο στην πιο δύσκολη εποχή, το τόλμησε και το πέτυχε», ανέφερε η PR & Business Development του Electra Palace Thessaloniki, Δήμητρα Νικολή, στο πλαίσιο της σημερινής ξενάγησης στους ανακαινισμένους χώρους του ξενοδοχείου σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Μια επένδυση, η ριζική ανακαίνιση της οποίας αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το πλάνο του Ομίλου είναι να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πληρότητες στα διαθέσιμα δωμάτια στο 100%

Σ’ ότι αφορά τις πληρότητες που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα συστήματα κρατήσεων του Electra Palace Thessaloniki, σ’ αυτήν την ιδιόμορφη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, από τη δυναμικότητα των 138 δωματίων, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κάλυψη των 60 δωματίων. «Υπήρξαν και μέρες που τα καλύψαμε και τα 60 δωμάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Νικολή, γεγονός που μεταφράζεται στο 100% των διαθέσιμων δωματίων.

Οι πελάτες του ξενοδοχείου είναι κατά κύριο λόγο Ελληνες, αλλά και από Ρουμανία, Βαλκάνια, λίγοι Γάλλοι ενώ όπως αναφέρθηκε έχουν χαθεί οι Ισραηλινοί διότι δεν έχει ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά, καθώς επίσης και οι Ελληνο – Αυστραλοί, οι Αμερικάνοι, κτλ. Γενικότερα, η πελατεία στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή, καθορίζεται και από τις αεροπορικές πτήσεις και τις αγορές που ‘ανοίγουν’.  

Ο μέσος χρόνος διαμονής για το καλοκαίρι κυμαίνεται στις 2 διανυκτερεύσεις και για το χειμώνα στο 1,9, «είμαστε πάνω από το μέσο όρο της Θεσσαλονίκης, που είναι το 1,7» διευκρινίζει η PR & Business Development του Electra Palace Thessaloniki Δήμητρα Νικολή.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Γιάννης Ανθουλίδης ανέφερε ότι, υπό κανονικές συνθήκες, οι καλοκαιρινοί μήνες για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι πολύ δυνατοί, και κατ’ επέκταση για το ξενοδοχείο που διευθύνει.  

Υγειονομικοί έλεγχοι και πρωτόκολλα υγιεινής

Με το που θα περάσει ο επισκέπτης στο ξενοδοχείο, είτε πρόκειται για πελάτη που θα διανυχτερεύσει είτε για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου στο καφέ εστιατόριο του roof garden με την άπλετη θέα στην Πλατεία Αριστοτέλους και το Θερμαϊκό κόλπο, θα περάσουν από το έλεγχο της θερμομέτρησης.  

Ειδική μνεία για τα πρωτόκολλα υγιεινής και την τήρησή τους έκανε η Μαργαρίτα Μαχαίρα Marketing Executive του Electra Hotels & Resorts, σ’ όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει απολυμαντικά, προσφέρει μάσκες με το λογότυπο του Ομίλου ενώ υπάρχει και σχετική καθοδήγηση από την επιδαπέδια σήμανση.

Σ’ ότι αφορά το πρωινό, σ’ όλα τα δωμάτια έχει προστεθεί ένας QR κωδικός, τον οποίο σκανάρουν οι πελάτες, παίρνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, σειρά προτεραιότητας για το πρωινό τους. «Ετσι διατηρείται μια ομαλή ροή στο πρωινό, το οποίο είναι ala carte» διευκρινίζει η κα. Μαχαίρα.  

Πίνακες ζωγραφικής

Η καθολική ανακαίνιση του κτηρίου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα απαιτητική, τεχνικά και αρχιτεκτονικά διαδικασία, για την οποία εργάστηκαν εντατικά δεκάδες τεχνικοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, κάτω από την αρχιτεκτονική επίβλεψη της Μόρφως Παπανικολάου και της Ολίβιας Σίσκου, αλλά και χάρη στην κατασκευαστική εμπειρία της εταιρείας «ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ».

Οι τοίχοι στους κοινόχρηστους χώρους είναι «ντυμένοι» με πίνακες αντίγραφα από διάφορους καλλιτέχνες, κατόπιν συνεργασίας του ξενοδοχείου με την MOMus, εκτίθενται κομμάτια της Ελένης Ζούνη, αντίγραφα της συλλογής Κωστάκη καθώς και φωτογραφίες του αείμνηστου φωτογράφου Γιάννη Κυριακίδη.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η κατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ξεκίνησε το 1962, ολοκληρώθηκε το 1970 – 1971, και έκτοτε λειτουργεί ως ξενοδοχείο, εκτός από ένα χρονικό διάστημα όπου το ισόγειο λειτούργησε ως γαλλο – εβραϊκό σχολείο.

ξενοδοχείαεπενδύσειςΟμιλος Electra Palace