Οικονομία|29.09.2020 20:32

Forthnet: Μειωμένα τα έσοδα - Ανθεκτικό το EBITDA

Newsroom

Μειωμένα κατά 6,2% ήταν τα τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα της Forthnet για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Οπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 125,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 6,2%. Η μείωση εντοπίζεται κυρίως στους εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες Pay-TV ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, στα σημαντικά σημεία της περιόδου συγκαταλέγεται η διατήρηση EBITDA Α’ Εξαμήνου 2020 στα 18 εκατ. Ευρώ, σε σχέση με το A’ Εξάμηνο του 2019, παρά τη μείωση των εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Forthnet στις 8 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των Τραπεζικών Δανείων και μέρους των μετατρέψιμων (σε μετοχές) ομολογιών από τις δανείστριες Τράπεζες στη United Group, όπως προβλεπόταν στην μεταξύ τους συμφωνία στις 29 Μαΐου 2020. Παράλληλα, στις 10 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η αίτηση από την United Group για μετατροπή 85.766.667 Μετατρέψιμων Ομολογιών σε μετοχές της Εταιρείας.

Σύμφωνα με τον CEO της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο «Η διοικητική ομάδα της Forthnet συνέχισε να διαφυλάσσει τη στρατηγική αξία της εταιρείας προς όφελος όλων των stakeholders και να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας που είχαν εκκινήσει οι δανείστριες Τράπεζες για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Η συμφωνία για την είσοδο της United Group στην Εταιρεία, αποτελεί στρατηγικό γεγονός όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και για όλη την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης».

Σημειώνεται ότι σήμερα η Nova αριθμεί 873.000 συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 650.000 μοναδικούς πελάτες, 550.000 συνδρομητές broadband και 456.000 συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός στις 30 Ιουνίου 2020 ανερχόταν σε 256,1 εκ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της εταιρίας, έχει υποβάλει με επιτυχία οικονομικές προφορές, στις διαγωνιστικές διαδικασίες των εκτελεστικών συμβάσεων για σημαντικά μερίδια του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα τελικά στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα ξεκίνησε δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία προετοιμάζοντας το έδαφος για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), προσφέροντας συνολική κάλυψη των αναγκών του ελληνικού νοικοκυριού για ψυχαγωγία και επικοινωνία.

Forthnet